Szeretlek! – Hippik egy estére

Müller Kati igazi világsztár
Müller Kati igazi világsztár

Hiába, na, az ember – és főleg az ember lánya – már egyre ritkábban ülhet le csak úgy egy kávé vagy sör mellé a haverokkal, főleg, ha otthon egy vagy több gyerek várja, akikkel netán még egy kis leckét is kell írni, különórákra vinni, vagy csak úgy, játszani, hogy a hajnali hatkor való ébredést ne is említsem, brrrr… S akkor még nem is beszéltünk a férjről vagy feleségről, akire szintén kell(ene) egy kis quality time-ot szánni néha, hogy ne csak úgy létezzünk egymás mellett. Szóval bulira egészen ritkán futja, az utóbbi tíz évben alig féltucatnyi alkalommal volt rá példa, bár lassan az emlékezetem sem a régi már… J A legszebb viszont az egészben, hogy ezek közül talán csak 1-2 felejthetően átlagos.

Az első, amit 4-5 éves szünet előzött meg, az ovis baráti kör gyermekekkel együtt szervezett szilveszteri bulija volt Csilláéknál (hogy tudnak ezek a kölkök bulizni!), aztán volt még egy szilveszter és házavató Gyöngyiéknél (szintén gyerkőcökkel, kész ínyencség, komolyan). Az nem kérdés, hogy a kollégákkal jó lesz-e egy buli, de még így is kimagaslóan emlékezetes a december végi, kétórásra tervezett pinceavató féle „szertartás”, ami szelíd karácsonyi háttérdalokkal indult, aztán félnapos táncolás-nevetés-éneklés lett belőle, amelyhez a világ legjobb zenéjét csak ilyen-olyan rejtett helyekről sikerült komoly fejtörések árán összeszedegetni, aztán a társaságnak úgy kellett erőnek erejével takarodót fújni, s még az utcán is dalolt-táncolt volna mindenki.

A legfrissebb az apáczais farsang. Pedig csak néhány órát maradhattam. Az Apáczaiban évente szerveznek jelmezbált a szülők és tanárok számára, általában díszteremnyien gyűlnek össze. Nemcsak amolyan „mezei” jelmezbálok ezek, a móka kedvéért mindegyiknek külön témája van. Az idén a hippikorszak. Az asztaloknál üldögélve sorra vallottuk be egymásnak, hogy bár van fogalmunk az egész mozgalom eszmei jelentéséről, a korhű divat jellemzőinek felkutatásáért bizony fel kellett ütni a világhálót. Szerencsére a semmire sem ráérő szülő kreativitással pótolja a hiányzó időt, így senkinek sem kellett szégyenkeznie, hogy netán kilóg a sorból a sok hosszú hajú, borzas parókás hippi körében.

A bál szervezői semmit sem bíztak a véletlenre, még a hangulat alakulását sem. Rögtön az ajtóban hatalmasra kitárt karokkal fogadták az érkezőket, s mindenféle nyelveken szeretetükről biztosítottak mindenkit. Az asztalokat fehér papírral borították, színes filctollal nagy virágokat, jelképeket rajzoltak rájuk, a híres „make love, not war” egy telefestett fehér pólóra került, a mennyezettről nagy fekete bakelitlemezek fityegtek, s persze a zene is odaillő volt. Könnyesre kacagtuk magunkat a kisfilmtől, amelyért az iskola diákjai arannyal fizetnének: a felvételeken az iskola tanárai a szerelemről vallottak, bár ők azt hitték, hogy a kávéfogyasztási szokásaikról, ez a forgatókönyv aztán megtette a hatását

Versenyeztek a zakuszkák, a legfinomabb a mi tancinké lett (kérjük a receptet!), a pálinkák, és a csapatok. A legjobban természetesen a mi asztalunknál született vers tetszett, amelyet a hét kötelező szóból túlnyomórészt az oly fiatal informatika tanárnő faragott olyan igazán hippisre:

Tényleg volt virág a hajamban
Tényleg volt virág a hajamban

Jointot szívtam ma délbe’
Trapézfarmerben mentem a térre.
Rózsaszín szemüvegem a ruhám éke,
Várom, hogy eljöjjön a világbéke.
Lelkemet repeszti a szeretet,
Marihuána füstje csípi a szememet.
Hajamban virág, nyakamban kütyü,
Belőttem, jön értem a mentőtütü.

Egy szó még mindig kilógott, s mert az idő szorított (na, elég a rímfaragásból…), indítványoztam, hogy az legyen a vers címe: Lázadás. S ezzel még korántsem volt vége, csak épphogy elkezdődött a buli…

Megkönnyebbültem: hála istennek, ezek a tanárok tudnak és akarnak fantasztikusan jól szórakozni, játszani, bolondozni, persze komolynak lenni is, és tudják mindezt a munkájukkal kapcsolatban is alkalomhoz illő arányban ötvözni.

A gőzt ki kell engedni, valamitől fel kell töltődni néha. Szakíts időt rá! Buli vagy sport, jó könyv vagy film, színház, kirándulás és biciklizés, hógolyózás és strandolás, társasjáték és találkozás – válasszunk bármit, csak ne engedjük meg szemünknek-ajkunknak-lelkünknek elfelejteni az örömöt.

Jó farsangolást!

A fotókat Iván kollégám készítette, még több farsangos fotóért kattints ide és aztán meg ide is.

Még egy nagyon amatőr videót is készítettem, a Szabadság napilap kütyüjével.

Reklámok

One thought on “Szeretlek! – Hippik egy estére

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s