Itt a mesterséges spermium – befellegzett a férfiaknak?

július 8, 2009 - 18:08 | Család, Egészség, Gyermekek – szülők, Vélemény kategória | 10 hozzászólás
Címkék: , , , , , ,

Mesterséges spermiumot állítottak elő brit tudósok. Hát ezen jót nevettem. K. jutott eszembe, amint családja férfitagjai által végsőkig felbosszantva az utódnemzést emlegeti az egyetlen pótolhatatlan férfitevékenységként… Ha sikerülne ezt is megoldani, végleg feleslegessé válnának, megszabadulhatnánk tőlük. Ejsze akkor most már – a sokat áldott-szidott női emancipáció, a technika lóhalálában történő fejlődése után – ezzel a találmánnyal teljesen pótolhatókká válnak a teremtés koronái?! Nemcsak betont keverni, autót javítani, hanem utódot nemzeni is lehet nélkülük.

Korai lenne még a megrögzött férfigyűlölők vagy a külső segítségtől viszolygó, gyermeket óhajtó leszbikus párok, a néha felbosszantott családanyák öröme. A dolognak van egy hatalmas szépséghibája. A mozgásképes hímivarsejtet őssejtből nyerték, az illető őssejtek pedig, nos… embrióból származnak. Az embrióhoz márpedig elengedhetetlenül szükséges egy hímivarsejt. Aha. Tehát, ha van egy tojásom, könnyen megoldható, hogy több tojásom legyen. Itt nevettem másodszor. Aztán megkönnyebbültem.

Egyre inkább elmagányosodó világunkban, amikor az emberi nagyságot csak annak halála után vesszük észre és értékeljük, talán van még esélyünk, amíg az utódainkat nem vásárolhatjuk meg a boltban, nem rendelhetjük meg online – mert így kénytelenek vagyunk a társas kapcsolatokra, és ki tudja, a végén még valami jó is kisülhet belőle. És ha nem is viszik ki a szemetet, nem veszik ki kezünkből a mosogatórongyot, a piszkos zoknit elhullatják a házban, azért talán mégsem írjuk ki az árnyékvilágból bosszantó-szeretnivaló férfijainkat. Mert tudunk mi házat építeni, autót javítani nélkülük, de sokkal nagyobb boldogság mindezt együtt csinálni (akár úgy is, ha mi nők, csak biztatjuk a nagy Őt…). Úgyhogy én nem igazán a tudósoknak drukkolok ebben az ügyben.

Reklámok

10 hozzászólás »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ajánlom a kétkedők figyelmébe Robert Merle Védett férfaik cimű művét. Kiderül: nem is olyan egysszerű nélkülünk élni..:))

 2. Veletek se… 🙂 de szerintem érdekes. És érdemes megpróbálni 🙂

 3. Kedves Hírhozó!

  Örülök a családcentrikusságodnak.
  Érdekes gondolat a fejemben:-lehet,hogy mozgásképes hímivarsejt illegális kereskedelem sem a távoli jövő?
  Vagy már a leszbikusok találnak donort?
  üdv laci

 4. Kedves Laci! Tényleg érdekes gondolat a fejedben 🙂 És nem is olyan elrugaszkodott, ha azt tekintjük, hogy a tudósok újabban folyton azt nyilatkozzák: egyre jobban csökken a férfiak nemzőképessége, a magocskák minőségének és életképességének igencsak árt korunk mindenféle rákfenéje (környezetszennyezés, ki tudja miféle kémiai anyagok ételeinkben, fogpasztánkban, tűzállóvá kezelt párnánkban… stb., stb.). Amúgy a leszbikusok – ha már a hagyományos eljárástól ódzkodnak – minden bizonnyal találnak donort, még azokban az országokban is, ahol ezt különféle rendelkezések szabályozzák-korlátozzák, no meg ez a mű-sperma még nekik is plusz megoldást jelenthetne. Egyébként ma már mindenre van lehetőség, azt hiszem… A pénz és “leleményesség” útjában pedig aligha jelentenek gátat a szabályok és törvények.

 5. Kedves Edit!
  Egy négy-öt évvel ezelőtti Erdélyi kirándulás eseményei villantak be-amit még nem emésztettem meg.Akkor már másodjára jártunk Erdélyben,s Székelyudvarhelyen a várban volt mindenfajta klassz rendezvény aMíves Emberek Sokadalmak keretében .Fiatal színészek játszottak rövid darabokat-elég fura témaválasztással.Az egyik fiatal hölgy választása egy mesterséges terhességmegszakítás élethű bemutatására esett.Elég sok gyerek is volt a nézőtéren,s döbbenten figyeltük,hogy mi lesz.Eljátszotta.Felkavarodott lélekkel,a családot felszedve indultunk ki a tapsoló nézőtér közepéről.Csonka Mo.-iként olvasva az Erdélyi Magyarok számának csökkenéséről,az életigenlés elutasításának ilyetén reklámozásáról a fiatalok körében…-de másnap nagyon szép volt a szentegyházi gyerekkórus.Ja a műspermáról-a robotgyártás fontos alapanyaga lesz,s talán csak az őssejt más illata különbözteti meg a miéenkétől.

 6. nem hiszem hogy ennyire nem kellunk nektek!

 7. mindenesetre a nature.com szerint a nok sokkal tobbet elnek mint a ferfiak… ugyhogy lehet elobb utobb szuksegetek lesz a mesterseges cuccra…

 8. Én sem 😉

 9. Ja, de ennyi energiaval nőkre sincs szükség

 10. Elvégre egy inkubátor is megteszi, nemdebár…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.
Entries és hozzászólás feeds.

%d blogger ezt kedveli: